top of page

Og plutselig var adventstiden her!

Oppdatert: 8. des. 2022

Det var ihvertfall det jeg tenkte da jeg var i butikken for noen uker siden og la merke til at julematen og pynten hadde kommet. Det var nesten så jeg måtte klype meg i armen for den siste tiden, som for sikkert flere enn meg, har det vært andre ting som har tatt fokuset. Den økonomiske situasjonen med prisøkningen på mat, strømprisene og ikke minst den forferdelige krigen i Ukraina.


Med dette i tankene synes jeg det er ekstra viktig å ta vare på de gode øyeblikkene, og i denne adventstiden kommer jeg til å ta noen flere skritt enn vanlig tilbake. Dele en god middag med gode venner og ha gode samtaler rundt bordet. Det er slike minner og opplevelser jeg ønsker å ta med meg inn i et nytt år.


Jul
Nydelig julestemning skapt av Marthe og fanget av meg. Stol er lånt av Hamran Snekkerverksted.

For meg har sild blitt en av mine juletradisjoner og jeg liker å lage forskjellige typer. Denne tallerkenen her med kryddersild, kokt egg og poteter fikk jeg servert av Marthe som hun og mannen hadde laget. Herlig og varmende krydder med knekkebrød dekket av parmesan. En annenerledes og spennende måte å servere sild på.


Se her for oppskrift på sandwich med sild og tips til akevitt:Kryddersild
Sildetallerken à la Marthe og Mikael.

Oppskrift kryddersild (5 dl glass)

Ingredienser:

Ca 300gr. spekesildfileter

Rødløk

Lake:

1 dl hvitvinseddik 1,5 dl sukker 3 dl vann


Fremgangsmåte:

Tilsett urter og krydder og det du ønsker å ha av smak. Vi brukte finrevet skall fra appelsin og sitron, en kanelstang, laurbærblader, einebær, pepperkorn, nellikspiker og stjerneanis.

Kok opp laken, rør rundt til sukkeret er oppløst og la det hele kjøle seg ned.

Skyll silden i kaldt vann, tørk den og skjær den opp i ønsket størrelse.

Skjær opp rødløk i strimler og legg sild og løk lagvis oppi glasset.

Hell over avkjølt lake og sett glasset kaldt. Holdbar i ca 2 uker.


På tallerkenen har vi et delte egg, smørstekte småpoteter med dill, kryddersild og et knekkebrød på toppen fylt med rørossmør og finrevet parmesan.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page