top of page

Hjemme hos Anette

Oppdatert: 29. nov. 2020

Min søster og jeg har mange fine og litt rare matminner sammen. Jeg husker da vi var mindre og mamma og pappa jobbet sent, disket vi opp med et fat med skinke på boks og andre herligheter. For oss var dette et nydelig og fristende koldtbord som jeg tror hører fortiden til. Heldigvis har vi de siste årene blitt mer opptatt av mat. Det skal være hjemmelaget og med fokus på mye grønnsaker. Men det kan ikke alltid bare være sunt og en av de tingene jeg husker veldig godt er sjokolade -og hasselnøttkjeksene “

Måkeklatter”. Navnet rettferdiggjør ikke smaken, heller kanskje utseendet. Jeg husker da mamma bakte dem sammen med oss og vi var rett og slett solgt. Dette er de beste kjeksene jeg vet om og vi baker dem fortsatt idag.


Verdens beste kjeks! Foto og styling: Monica F. Johannessen, baker: Anette F. Johannessen

Min første hjemme hos falt også naturlig hos min søster for det var hun som hjalp meg med hva bloggen skulle handle om. Jeg synes det er veldig gøy å lage mat til andre, men det er også veldig hyggelig å lage den sammen. Og det er det bloggen skal handle om, være sammen og dele fine matopplevelser sammen.


For Anette har disse kjeksene blitt en veldig viktig tradisjon i adventstiden og så glad som hun er i julen, baker hun dem etter jul også. Som hun selv sier, det er så koselig og det gjør at vintermagien får vare litt lenger.


Dette er en ganske stor oppskrift og kan enten halveres, eller du kan dele den i fire og rulle til pølser. Pakk pølsene inn i plastfolie og frys ned så har du alltid kjeks å ta fram når du får besøk. Skjær dem i ca 1 cm tykke skiver og stek dem med litt avstand da de flyter utover.


Ingredienser:

540 g sukker

540 g romtemperert smør

600 gr mel

4 egg

2 ts bakepulver

2 plater kokesjokolade

1 stor kopp hasselnøtter


Forvarm ovnen til 180 grader.


Start med å hakke sjokoladen og hasselnøttene grovt, og sett til side.


Rør sukker og smør hvitt og tilsett eggene. Tilsett bakepulver og mel, og rør godt. Til slutt rører du inn nøttene og sjokoladen.


Ta deigen med en spiseskje og legg dem på stekebrettet. De flyter utover så ikke legg dem for tett.


La dem steke i ca 10 min og avkjøl dem på rist.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Eplegløgg

Comments


bottom of page