top of page

Hjemme hos Alina

Endelig har det åpnet opp igjen for at jeg kan dra på lunsjbesøk! Det er noe jeg virkelig har savnet og jeg har kjent på behovet for å være sosial og møte nye mennesker. Og så blir jeg skikkelig glad når noen inviterer meg hjem til seg.Forrige uke fikk jeg en herlig start på uken med lunsj hos Alina. Vi har blitt kjent gjennom instagram og på et av innleggene mine hvor jeg nevnte lunsjbesøkene, så inviterte hun meg hjem til seg. Elsker når det skjer!


Etter over ett år nå hvor man har holdt seg mye for seg selv, kjenner jeg at behovet for å møte nye mennesker står veldig høyt. Så jeg dro på besøk og da jeg kom, møtte Alina meg i døren med et kjempestort og varmt smil som gjorde at jeg følte meg velkommen. En bonus var også at hennes søte mor var på besøk fra Romania.

Alina jobber hovedsakelig som tolk, men har også stor interesse for fotografering som hun ønsker å jobbe mer med. Hun har en sart og poetisk stil i bildene sine som jeg liker veldig godt. Hun fanger de små hverdagslige øyeblikk som er så lett å fyke forbi og overse, og ikke ofre en tanke.Selvom hverdagene er hektiske finner allikevel hun og mannen tid til å lage middag sammen. På Instagram kaller hun seg amatørkokk og baker, men jeg vil si hun er mer enn det. Maten laget vi sammen og på menyen stod det laksetartar med nybakte rundstykker. Jeg er svak for lukten av nybakt brød, noe som automatisk gir meg en assosiasjon til søndagene hvor mamma bakte brød til frokost.

Når Alina ikke jobber eller passer på datteren sin, skriver hun også på bloggen sin. Her deler hun tekster om sine hverdagsøyeblikk og oppskrifter. Besøk bloggen hennes her https://ghetran.com/ for herlig inspirasjon og vakre bilder.


Laksetartar
Laksetartar til lunsj på en mandag, det er herlig det! Mat/styling Alina Tran, foto: Monica F. Johannessen

Laksetartar


Ingredienser:


280 g salmalaks

120 g rødløk

35 g kapers

1.5 ss gressløk

4 ts revet parmesan

1 ss Dijonsennep

6 ss olivenolje


Fremgangsmåte:


Skjær salmalaksen i små biter, ca 0,5 x 0,5 cm i størrelse.


Finhakk rødløk og gressløk som du heller i en bolle sammen med kapers, parmesan, sennep og olivenolje.


Bland dette sammen og rør inn aksen til slutt.


Til servering kan du legge tartaren i små former eller glass og serverer på tallerken.


Rundstykker er godt til, men også potetchips.


 


Rundstykker med chiafrø


Ingredienser:


5 dl lunkent vann

2 sp chiafrø

350 g mel

150 g fullkornsmel

50 g solsikkekjerner

15 g sesamfrø

1 ts salt

1/2 ts sukker

1/2 pose tørrgjær

Bløtlegg chiafrøene i 15 minutter for at de skal svelle


Fremgangsmåte:


Hell de tørre ingrediensene i en bolle og bland sammen.


Tilsette chiafrø og lunkent vann.


Kna godt sammen til en luftig deig.


La deigen heve i 45 minutter.


Etter heving hvelver du den ut på benken og deler den i 12-15 biter.


Legg rundstykkene på et bakebrett og la dem få heve 45 minutter til.


Sett dem inn i ovnen på et forvarmet bakebrett i 10-15 minutter.


Rundstykker med chiafrø
Enkle rundstykker som du rører raskt sammen. Hverdagslykke i en fei! Mat: Alina Tran, foto: Monica F. Johannessen


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page