top of page

Hjemme hos Sabine

Oppdatert: 8. mar. 2020

Helt fra jeg var fotograflærling har jeg jobbet med dyktige stylister og interiørdesignere som jeg har lært veldig mye av. Det har gitt meg verdifull lærdom i forhold til stiler og uttrykk, og som også har gjort meg tryggere på hvilken stil jeg selv foretrekker. Sabine møtte jeg gjennom en jobb for et par år siden og heldigvis tok det ikke lang tid før vi startet å samarbeide sammen.


For Sabine handler interiør mye om livsstil og hun blir inspirert av mat, blomster og arkitektur. Vi har veldig mye til felles og samtalene våre dreier seg ofte om dette. Og vi er ganske like i matveien, som er et stort pluss, og liker alt som er nytt og spennende.


Sabine beskriver stilen sin som enkel, lys og skandinavisk. Kjøkkenet hennes er nydelig og delikat og det er hjertet i leiligheten. Benkeplaten er av marmor og kjøkkenet er fra Ikea, noe mange blir overrasket over. Jeg føler meg alltid hjemme hos Sabine, og det tror jeg også er meningen. Hun har en egen evne til å gjøre det delikat og rolig, men samtidig har hun noen elementer som gjør at det skiller seg ut.


Kjøkkenet er fra IKEA og knottene er fra Bergersen. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Sabine Rusch Bolstad

Noe jeg elsker er hjemmebakt brød og müslibrødet til Sabine var helt perfekt. Det var saftig og smakfullt, og veldig godt med brunost. Det passer godt til ostefatet, spesielt til de mer skarpe ostene. Her har hun brukt tørkede aprikoser, men om du har tranebær liggende, bruker du det. Litt valnøtter eller mandler passer også til.


Saftig müslibrød med brunost, mmm...! Foto: Monica F. Johannessen, styling: Sabine Rusch Bolstad

Ingredienser:


500 g hvetemel

100 g müsli

50 g tørkede aprikoser ( kan erstattes med tranebær eller rosiner )

1 1/2 ts salt

1/2 ts tørrgjær

2 ss akasiehonning

4 dl vann


Utstyr:


Ildfast gryte eller form med lokk som rommer 4,2 l eller 24 cm i diameter


Finn fram en bakebolle og ha oppi mel, aprikoser, salt og tørrgjær og bland alt sammen. Rør honningen ut i vannet som holder 37 C og hell det over melblandingen, og rør det sammen med en sleiv. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 12-18 timer.


Når deigen har hevet lenge nok, legger du et stykke bakepapir på benken og strør på godt med mel. Ved hjelp av en slikkepott heller du deigen over på papiret. Om deigen er veldig fuktig kan du strø over mel og brett den sammen. Begynn med en kant og brett over og det samme med neste. Repeter dette opptil ti ganger til deigen begynner å holde på formen og til du føler motstand. Om deigen blir for klissete kan du strø over litt mel.


Snu så deigen med bretten ned og la den heve på kjøkkenbenken i 2 timer. Om du har en stor nok bakebolle, kan du sette den over deigen.

Sett formen eller gryten med lokket i kald ovn og når deigen har hevet 1 1/2 time, setter du ovnen på 250 C.


Når deigen har hevet i to timer, tar du den varme gryten ut av ovnen og heller deigen over ved hjelp av bakepapiret. Da vender den brettede siden opp.

Sett lokket på og sett formen i ovnen og stek brødet i 30 min på 250 C. Ta så av lokket og skru ned temperaturen til 200 C og stek videre i 15 minutter til. Avkjøl det så på rist.Oppskrift er lånt av Ina-Janine som driver matbloggen “Mat på bordet”.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page