top of page

Hjemme hos Kristian

Oppdatert: 8. mar. 2020

Kristian er en veldig god og nær venn av meg, og jeg har kjent ham nesten halve livet mitt. I løpet av årene har vi spist mange måltider sammen. Jeg har invitert han ofte på middag til meg og nå var det endelig min tur til å bli invitert.


De siste årene har vi begge hatt mye større fokus på å spise mer grønnsaker og mindre kjøtt. Kristian introduserte meg for halloumiosten for et par år tilbake og siden det har jeg brukt den selv mye. Det er ikke bare burger eller salat den passer til, men også sammen med pasta.


I hverdagen er det fint med enkle retter som kan lages på en halvtime og med få ingredienser. På denne lunsjen laget Kristian en pastarett med tomat, løk, halloumi og ruccolapesto. Et tips er når du først lager pestoen, kan du lage ekstra mye for den kan fryses. Rull den sammen til en pølse i bakepapir og frys den. Og så kutter du bare av det du trenger til neste gang.
Pasta med tomat, løk og halloumi


Ingredienser ( 2 pers ) :


150 g halloumi

En liten rødløk eller stor sjalottløk

Ett hvitløksfedd

10 - 15 cherrytomater

Ruccolapesto

200 g pasta

Pepper

Smør eller olje til steking

Sitron


Fremgangsmåte:


Start med å sette pastavannet til koking og kok pastaen som anvist på pakken.


Hakk løk og finhakk hvitløk. Begynn med å steke løken til den blir blank og tilsett så hvitløk. Ha deretter i de delte cherrytomatene og stek videre i ca ett minutt.


Ta tomatene og løken over i en skål og varm opp pannen igjen til middels sterk varme. Stek halloumiterningene på alle sider til de får en gyllen stekeskorpe. Ta pannen vekk fra platen.


Hell så av pastavannet og bland i pestoen. Tilsett grønnsakene og osten, og ta et par runder med nykvernet pepper. Og litt sitron på toppen synes Kristian er digg.

Ruccolapesto:


50 g ruccola

40 g ristede valnøtter

50 g parmesan

1 dl olivenolje

En håndfull kruspersille

Salt og pepper


Fremgangsmåte:


Ta ruccola, valnøtter og parmesan i en foodprocessor, eller bruk en stavmikser om du ikke har. Kjør dette sammen til en masse og spe med olje til en jevn masse. Om du ønsker den bløtere, tilsetter du mer olje. Dersom du skal fryse det ned, er det best at den er litt fast.
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Hozzászólások


bottom of page