top of page

Hjemme hos Karen


Karen og ektemannen Espen driver firmaet Trewerk som produserer interiørfliser av tre. Idéen med flisene kom til da Karen og Espen ikke ble helt enige om hva de ville ha over kjøkkenbenken. De malte i forskjellige farger og nyanser, og vurderte fliser i ulike materialer uten å finne den helheten de ønsket. Til slutt endte de opp med at de laget flisene selv på verkstedet i kjelleren. De fikk også så god respons på dem fra både venner og familie og dannet etterhvert firmaet Trewerk. Nå har de også utviklet sortimentet til forskjellige tresorter og nyanser, og du kan skape ditt helt eget uttrykk.


Trewerk AS
Fra showrommet til Trewerk med flisene i bakgrunnen. Fine, ikke sant? Foto: Monica F. Johannessen

Jeg er også så heldig at jeg har fått jobbe en del sammen med Karen og vi ses ofte over en lunsj. Denne gangen skulle jeg få en gulrotsuppe som virkelig har gått på rundgang i venninnegjengen, og er vel utprøvd. Det startet med at Karen sin søster laget den første gangen for en del år tilbake, og nå blir den laget til både bursdager og andre familiefeiringer.


Suppen er god og smakfull, og den er enkel å justere etter hva du har i kjøleskapet. Du kan tilsette poteter, søtpotet eller bytte ut løken med purre. Hvis du vil ha litt bacon til, er det heller ikke noe i veien for å sprøsteke det og strø over til den som vil ha. Denne suppen kan du også godt lage litt ekstra av for den var så god.


Gulrotsuppe
Fyldig og god gulrotsuppe, nam! Foto: Monica F. Johannessen, mat: Karen Elle Lepperød

Gulrotsuppe

Ingredienser (4 personer):


500 g gulrøtter

En klatt smør

1,5 dl appelsinjuice

1 l grønnsakbuljong

1 liten løk, grovhakket

3-4 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket

Salt og pepper

Til servering:


Granateplekjerner

Rømme

Muskatnøtt

Evnt. salvie

Start med å skrelle gulrøttene og skjær dem i skiver. Finn fram en tykkbunnet kjele og la gulrøttene surre i litt smør. Rør jevnlig slik at det ikke svir seg.

Deretter tilsetter du appelsinjuice, buljong og løk. Når suppen har begynt å koke tilsetter du krydderet og lar suppen småkoke til gulrøttene er møre, og det tar ca 20 min.

Sett gryten til side og avkjøl suppen litt. Finn fram stavmikseren og miks suppen i små porsjoner i en bolle. Når den er helt jevn tar du alt tilbake i gryten og varmer opp.


Smak til med salt og pepper.

Servér suppen i små boller og dryss over granateplekjerner og en klatt rømme. Nybakt focaccia eller annet brød er også godt til.
Her kan du se mer av produktene til Trewerk: https://trewerk.no/


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page