top of page

Hjemme hos Hanne

Hanne er en av mine gode kollegaer og jobber som interiørdesigner. Hun er også utdannet faglærer i kunst og håndverk og hun har en bachelor i retaildesign. Med sin bakgrunn som kunstlærer er hun også en begavet maler og verkene hennes kan du kjøpe via nettsiden.


Hjemme hos Hanne
Jeg elsker den behagelige blåfargen i spisestuen til Hanne og dette må være mitt favorittrom. Foto: Monica F. Johannessen, styling/mat: Hanne Heger

Leiligheten til Hanne er klassisk innredet, men som hun selv sier liker hun at det er noe som bryter. Det kan være en uventet farge, et møbel som egentlig ikke passer inn, men som gjør hele inntrykket mer spennende. Hun liker å blande stilarter, og helst noe nytt med litt brukt for å gi interiøret mer personlighet.

Inspirasjon til arbeidet finner hun flere steder. Det kan være minner fra reiser, en film eller serie fra en annen tid, eller forskjellige materialer og ulike fargekombinasjoner. Hun tar oppdrag for flere privatkunder og det er alltid en stemning hun er ute etter å skape.


Hjemme hos Hanne
Kjøkkenet er det rommet som har blitt malt om flest ganger, men Hanne har nå handler på en lys beige tone. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Hanne Heger

Kjøkkenet hennes har en ren og funksjonell stil, og det er også det rommet som har gjennomgått flest forandringer for å finne den perfekte fargen. Nå har veggene fått en lys beige tone som en motvekt til de hvite kjøkkenfrontene.


Lunsjen ble servert i spisestuen hennes og det må være mitt favorittrom. Jeg elsker den behagelige blåfargen som gjør at det er et godt rom å sitte i. Og et ekstra pluss var den deilige salaten jeg fikk servert. Masse herlige smaker av noen av de beste ingrediensene jeg vet og fullstappet av næring. Servér den med hjemmebakt brød eller focaccia som du også får oppskrift på her.


Se mer her om Hanne - https://hanneheger.com/


Salat med kikerter og parmesan
Denen salaten var både mettende og god med en dressing som satte prikken over ien! Foto: Monica F. Johannessen, styling/mat: Hanne Heger

Ingredienser:

Salat:

I boks kikerter

Hjertesalat, crispisalat og ruccola

En god neve plommetomater (gjerne i forskjellige farger)

1 rødløk

Liten neve soltørket tomat

Valnøtter

Parmesan

Dressing:


2 ss rødvinseddik

6 ss olivenolje

0,25 tsk Dijonsennep

Friske urter, feks. persile eller estragon

En klype salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Start med kikertene. Hell dem over i et dørslag og skyll dem godt under rennende vann og tørk dem godt i et kjøkkenhåndkle.

Legg dem i en bolle og krydre med salt, paprika, chili, hvitløk og spisskummin. Her kan du velge etter smak og det du har for hånden. Til slutt heller du over 2 ss olivenolje og blander alt godt sammen.

Ha kikertene over på et stekebrett og stek dem i ca 45 min på 175 grader. Snu på dem innimellom.

Vask salaten og del den opp som du legger på et stort fat.

Finhakk rødløken og del tomatene i to. Skjær parmesanen i tynne skiver og fordel den, valnøttene, rødløken og tomatene over salaten.

Til slutt legger du over kikertene og heller over dressingen rett før servering.

Ingrediensene til dressingen blander du sammen i en liten skål eller i et glass som du rister.


Focaccia:

1 kg hvetemel

1 pk tørrgjær

2 ts salt

6 dl vann

2 dl olivenolje

Garnityr:

Havsalt

Rosmarin

Fremgangsmåte:

Start med å blande de tørre ingrediensene i en bolle.

Tilsett lunkent vann og rør deigen raskt sammen uten å elte. Den skal være klissete.

La den heve i minst et par timer.

Smør en ildfast form med olivenolje, ha deigen over formen og trykk den utover.

Lag små hull med fingrene over hele og hell over ca 1 dl olivenolje.

Dryss over havsalt og rosmarin.

La den etterheve ca 30 minutter.

Imens setter du ovnen på 220 grader og steker den i 20-25 min til toppen er gyllen.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page