top of page

Energibarer med dadler og nøtter

Oppdatert: 8. mar. 2020

Jeg og Henning bruker å gå en del turer i skogen og med energibarer i sekken, blir det ingen surmuling på grunn av skrikende mager. De er enkle å lage og smart å ha noen på lur til enten nisten eller når du kommer hjem fra jobb. Barna til min kollega Marthe var samstemte da de sa Nam! og syntes det minnet om brownie.


Energibarer med dadler og nøtter. Foto: Monica F. Johannessen styling: Marthe B. Osen

Bruk det du har av bokser eller former som ikke er større enn 10x15 cm. Du kan også rulle dem til kuler eller forme dem til pølser.


Energibarene inneholder ikke sukker, bare masse deilige nøtter og dadler. Jeg har tilsatt bakekakao, men du kan også smakssette med kaffe eller vaniljeessens. Jeg brukte usaltede cashewnøtter og valnøtter for det var det jeg hadde liggende.


Ingredienser:


150 g ferske dadler ( steinfrie )

100 g havregryn

100 g valgfrie nøtter

2 spiseskjeer kakao

Et par klyper salt

Evnt 1-2 spiseskjeer vann


Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør alt til det blir en klebrig masse. Om massen ikke klebrer seg, kan du tilsette 1-2 spiseskje vann.


Finn fram en form som er maks 10x15 cm og legg et stykke bakepapir i bunnen. Ta massen over og klem den ned i formen.


Sett den i kjøleskapet et par timer og velt massen over på et skjærebrett. Kutt den i passe store biter og legg bitene over på et glass eller en boks og oppbevar i kjøleskapet.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page