top of page

En herlig liten forrett servert med Champagne

Helgen er her snart og jeg håper jeg kan friste deg med en enkel liten fredagssnack og noe godt for å rense ganen. Sabine introduserte meg for denne enkle og smakfulle forretten som passer enten du skal ha det som en aperitiff eller som kveldssnack.


Champagne og forrett med creme fraiche og rogn
Start gjerne helgen med et godt glass Champagne og en liten forrett med creme fraiche og rogn. Duken er fra Plesner Patterns og keramikken er fra Utbrent. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Sabine Rusch Lindvik

Forretten krever ingen store anstrengelser og den tar minimalt med tid. Du trenger bare en bolle som du fyller med crème fraîche, legger oppi rogn og rødløk og chips som du dypper med. Og sammen med champagnen som jeg anbefaler her ble det en perfekt avslutning på uken og start på helgen.

Champagnen har en frisk smak av røde epler, sitrus og mineraler som renser godt opp i ganen. Lengden er god og den dufter herlig av appelsin og nøtter. Denne står på bestillingsutvalget hos Vinmonopolet, men når du først bestiller en, kan du like gjerne bestille noen ekstra til en annen anledning. Den er også laget på 100 % Pinot Noir som er min favorittdrue.


Creme fraiche med lodderogn
Duken er fra Plesner Patterns og keramikken er fra Utbrent. Foto: Monica F. Johannessen, styling/mat: Sabine Rusch Lindvik.

Ingredienser:

2 dl crème fraîche ( evnt.rømme )

0,5 liten rødløk, finkuttet

1 ts sitronsaft

4 ss sort rogn, f.eks. lodderogn

Ca. en halv potte frisk dill, finkuttet

Salt og pepper etter smak

Salte chips, f.eks Sørlandschips ( evnt. lyst brød, blinis, kjeks )

Fremgangsmåte:


Start med å kutte rødløken fint.


Press sitronsaft og bland det sammen med creme fraichen og tilsett rødløk og dill.


Smak til med pepper.


Legg dette i en serveringsbolle og legg på fire gode skjeer med rogn.

Pynt med litt dill på toppen og server med chips eller lyst brød.


Champagne
Ukens anbefaling! Frisk og god Champagne perfekt som aperitiff og til skalldyr. Duk fra Plesner Patterns. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Sabine Rusch Lindvik

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page