top of page

Annes vingård

Nå når høsten kommer med sitt ruskevær, mimrer jeg tilbake til turen min til Toscana og til Anne sin vingård. Første gang jeg møtte Anne var på et vinkurs for noen år siden og med sin pasjon for vin har hun inspirert både meg og flere.Anne har bakgrunn som journalist og har vært en av dem som har fått reise verden rundt. I 2017 tok hun det store steget med å ta ut sluttpakke og slutte i jobben som reporter i TV2. Det ga henne mer tid og rom til å følge vindrømmen.


I 2007 kjøpte hun og mannen det de trodde var en hytte i Aquapendente, men hvor det viste seg at hytten var omringet av vinranker. De hadde ingen kunnskaper om det å produsere vin, men med en brennende interesse og hjelp fra tidligere gårdeier fikk de det til. Og i 2016 kunne de juble over at de hadde vunnet prisen for den beste lokale vinnen produsert på deres egen vingård.Toscana Anne Fredrikstad
Mitt første møte med Anne sin vingård. Idyllisk, ikke sant?

For Anne handler ikke bare vingården om vin, men også om møte mellom mennesker, en annen kultur og livsstil, og nye vennskap. Anne arrangerer gruppereiser til distriktet og på gården hennes kan du få en omvisning og smake på vinen de produserer. Du får besøke andre vingårder i området, smake på god mat og utvide din kunnskap om vin.


Her kan du lese mer - https://annefredrikstad.com/vinreiser/


Det var en slik tur jeg dro på og det var en herlig gjeng med damer jeg dro sammen med. Vi ble innlosjert på en nydelig liten tradisjonell gård som heter Casaremi. Her er det mye varme og man føler seg virkelig hjemme. De har sin egen olivenlund, noen vinranker til en liten vinproduksjon og høner. Stedet ligger nydelig til ikke langt fra Bolsenasjøen og herfra når man enkelt mange av de små landsbyene i området.


Casaremi
Casaremi, det koseligste hotellet jeg har bodd på og så vakkert her.

Vi hadde selvsagt også en kveld på gården til Anne hvor vi fikk omvisning og fikk servert en treretters lunsj med verdens beste lasagne, nydelig villsvingryte og vannbakkels med sjokolade til dessert. Jeg glemmer ikke den første følelsen jeg fikk da jeg kom inn portene. På veien opp til huset var det vinranker og når man kom opp til toppen hadde man den vakre utsikten nedover dalen. Her opplevde jeg fred og ro med en gang og jeg kan virkelig forstå hvorfor Anne falt for dette stedet.


Utsikt fra gården til Anne. Her er det lett å finne roen og drømme seg bort.

Anne Fredrikstad

På bloggen hennes kan du lese mer om reisene hun tilbyr og hun lager programforslag for turer i regionen. Med vineksamen i WSET 2 og 3 har hun bred kunnskap om de forskjellige druetypene og regioner. Hun arrangerer også vinkurs hvor kun kvinner deltar, og nå som vi befinner oss i en litt annerledes situasjon, tilbyr Anne digitale vinkurs.En vakker avslutning på en fantastisk tur!

3 kommentarer

3 Comments


Monica
Monica
Sep 24, 2020

Tusen takk for hyggelige kommentarer! Det var en så fin tur som jeg håper du snart får oppleve, Wenche.

Like

Wenche Melgård
Wenche Melgård
Sep 24, 2020

Ett eventyr må det være. En vakker plass, som jeg håper jeg kan besøke i løpet av neste år.

Tusen takk for flotte bilder og artikkel.

Like

fredrikstad.anne
fredrikstad.anne
Sep 23, 2020

Takk for et veldig hyggelig besøk og en fin artikkel!

Like
bottom of page