top of page

Et stykke norsk matskatt fra Aalan Gård

Oppdatert: 9. nov. 2022

Hverdagen har så smått begynt å vende tilbake og jeg er klar for en ny og innholdsrik høst. I sommer har vi vært i både Lofoten og Kristiansand og jeg elsker den variasjonen disse to stedene tilbyr. For meg er Lofoten høye fjell og fjellturer, og Kristiansand er skalldyr, strand og sjø.


Vest-Vågøy
Magiske Lofoten med sine høye fjell.

Lofoten er ett av våre faste reisemål om sommeren som vi tilbringer i huset på Eggum. Det er ikke bare det vakre landskapet som jeg elsker, men det er den umiddelbare roen som kommer over meg. De mektige fjellene som omkranser oss og den salte duften fra sjøen som klarner hodet.


Aalan Gård
På Aalan Gård får du kjøpt produkter som er dyrket fram økologisk og du kan sette deg ned med en kopp urtete i kafeen. Foto: Monica F. Johannessen

Et av de stedene jeg besøker fast er Aalan Gård som er et familiedrevet gårdsbruk med osteproduksjon, urtehage og forskjellige dyr. Jeg blir alltid så inspirert av å gå rundt her og se og lukte på det som befinner seg i urtehagen. Til tross for at det er værhardt i Lofoten med mye vind og kaldere klima, så er det ikke noe som er umulig å dyrke på gården. Den eneste urten som må stå inne er basilikum fordi den trenger mer varme. Urtene som dyrkes her blir brukt til å lage krydder -og teblandinger som du kan få kjøpt i gårdsbutikken.


Se her for mer info om gården og kontaktinfo: https://aalan.no/Ostene som produseres her er av veldig god kvalitet og min favoritt, som jeg alltid må kjøpe med hjem, er den brune geitosten. Den er laget av geitmyse og er ikke tilsatt fløte eller melk. Osten er ikke så søt og passer derfor godt til noe som er søtt. Både denne og

Capra som er en halvfast hvit geitost, har de vunnet priser for.


Under finner du oppskrift på helt vanlige lapper, men det er jo ofte det beste. Eller hva?


Lapper
En norsk matskatt på nystekte lapper, så godt! Foto/mat: Monica F. Johannessen

Lapper (ca 20 stk):


2 ss smør

3 egg

3 dl melk ( evnt. havremelk )

240 g hvetemel

1 ts bakepulver

120 g sukker

2 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:


Start med å smelte smøret.


Finn fram en bolle og visp sammen egg og sukker til luftig eggedosis.


Deretter tilsetter du melk og det smeltede smøret.


Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen.


Rør til en klumpfri røre.


Varm stekepannen til middels varm og legg i en liten øse med røre. Hvis du har en non-stick stekepanne behøver du ikke smør.


Stek dem gylne på begge sider og nyt straks. Topp dem med den beste brunosten du vet om eller syltetøy.


På gården finner du høner, geiter og kosegrisen Klara som lever sine gode dager her.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page