top of page

S`mores

Oppdatert: 30. apr. 2020

Dersom du prøvde deg på marshmallows i siste blogginnlegg, og har litt igjen, er s`mores en skikkelig godbit som ihvertfall barna er glad i. Navnet kommer av at når du først har spist en, må du ha en til. Den er opprinnelig amerikansk og har vært vanlig å ta med på tur i skogen. Du kan gjøre den klar på forhånd med sjokolade og marshmallows mellom to kjeks, og pakke den inn i aluminiumsfolie. Da varmer du den over bålet eller på grillen, og sjokoladen smelter og marshmallowsen blir myk.


S`mores; kjeks med marshmallow og sjokolade. Foto og mat: Monica F. Johannessen, styling Marthe B. Osen

Om du velger å ikke bake kjeksene, kan du fint bruke Gjende kjeks eller Digestive. Kjeksene er veldig gode i seg selv også.


Ingredienser:


2,5 dl hvetemel

1 dl hvitt sukker

1 dl brunt sukker

0,5 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

150 g peanøttsmør

100 g smør

1 håndfull grovhakket peanøtter


Fremgangsmåte:


Bland sammen mel, hvitt og brunt sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle og bland dette sammen. Tilsett så peanøttsmøret og visp dette sammen.


Bland i litt og litt av smøret og bland det godt inn.


Sett bollen i kjøleskapet i 30 min og varm opp ovnen til 180 grader i mellomtiden.


Forbered et brett med bakepapir og legg opp en spiseskje med kjeksdeig på brettet. De vil flyte utover under stekingen så beregn litt plass mellom hver.


Stek kjeksene på midterste rille i 20 minutter og avkjøl dem på rist.


Når du så skal lage s`mores starter du med å sette ovnen på 250 C med overvarme eller grillelementer. Ta en kjeks som du legger med den flate siden opp og legg en marshmallow oppå, og sett inn risten på øverste rille under grillen. Følg godt med for det er snakk om bare noen sekunder.


Ta ut brettet og legg oppå en bit sjokolade. Inn i ovnen igjen i noen sekunder.


Når du så har tatt brettet ut igjen, tar du en kjeks og legger oppå og presser litt ned.


Hvis du skal ta det med på tur, tar du to kjeks og legger en marshmallow og sjokoladebit imellom og pakker den inn i folie. Og da kan du holde den over bålet med et par pinner.


Foto og mat: Monica F. Johannessen, styling Marthe B. Osen

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page