top of page

Restekjeks med havregryn

Inspirasjonen til disse havrekjeksene fikk jeg i matmagasinet Ren mat. Det var en oppskrift hvor man rydder og bruker opp det man har i skuffen. Jeg endret litt for jeg hadde ikke alle ingrediensene, men det har jo ikke noe å si. Jeg laget mine med rester av aprikossyltetøy, mandler jeg hadde liggende og rosiner. Bruk det du har av nøtter eller frø og kjerner, og lag din egen oppskrift på havrekjeks.


Restekjeks med havregryn
Kjempegode havrekjeks laget med det jeg hadde i skuffen. Foto: Monica F. Johannessen

Ingredienser, ca 25 stk:


300 g havregryn

150 g smør

50 g syltetøy/marmelade

50 g honning

1 egg

En neve rosiner eller tranebær

5 g tørkede spiselige blomster

En god neve mandler eller andre nøtter


Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 180 C.

Start med å måle opp havregryn og mos de grovt med en stavmikser.

Smelt smør og kakk egget i egen bolle og visp.

Bland havregryn og de våte ingrediensene sammen først.

Ha deretter i rosiner, tørkede blomster og nøtter i bollen og bland godt sammen.

Finn fram et stekebrett og dekk det med bakepapir. Ta deigen med en spiseskje og legg dem oppå brettet. De flyter ikke utover så du kan legge dem litt tett.

Stek dem så i ovnen i ca. 12-15 min.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page