top of page

Pai med squash

Jeg elsker bursdag! Og jeg elsker enhver mulighet for å kunne lage litt ekstra god mat og invitere gode venner. All oppmerksomheten får meg til å sveve litt ekstra den dagen og jeg setter så stor pris på alle som tenker på meg. Jeg feiret dagen på studio og inviterte venner på lunsj. Det ble en tre-retters for litt stas må man jo lage på selveste bursdagen sin.Hovedretten ble en av mine favorittpaier som jeg bruker å lage ofte. Siden vi skulle ha forrett og dessert i tillegg, holdt det med å lage én pai og det ble et fint stykke på seks stykker. Jeg serverte også en grønn salat til for å ha noe friskt til. Når det er sesong på gul squash bruker jeg å lage paien med en grønn og en gul squash som gir en fin effekt.


Denne gangen brukte jeg rød pesto, men grønn pesto passer også. Og hvis du ikke har tid er det helt innenfor å kjøpe ferdig pesto i butikken. Det samme gjelder med paibunnen.


Jeg er også så heldig at jeg har Marthe og hun var så snill og dekket og stylet bordet mitt. Jeg ønsket et vårlig bord og det var slik det føltes da jeg kom på jobb den dagen. Til tross for at det dalte ned mye snø den dagen.


Pai med squash. Foto og mat: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Ingredienser paibunn:


3 dl sammalt hvete finmalt (evnt. hvetemel )

150 g smør

3-4 ss vann


Ha hvetemel, kjøleskapskaldt smør og vann i foodprocessoren. Smøret skjærer du med en ostehøvel. Kjør maskinen i ca 10-15 sek til du får en fin konsistens. Om den er smuldrete må du tilsette 1/2 ss ekstra med vann.


Om du ikke har foodprocessor har du melet i en bolle, smuldrer smøret med fingrene og gnir det inn i melet. Lag så en grop i melet og tilsett vann. Det letteste er å blande med fingrene.


Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet i 30 min.


Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir til den passer en form som er 23 cm. Fjern det øverste laget med bakepapir og legg deigen forsiktig over. Trykk deigen inn langs kantene og riv av den overflødige deigen langs kanten.


Sett den i kjøleskapet igjen i 15 min og sett på ovnen til 220 C. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 min.


Ingredienser paifyll:


3 ss pesto

1 pose mozzarella

Parmesan

2 stk squash ( en gul og en grønn )

Timian

Salt og pepper


Start med å kutte opp squashen. Det gjør du ved å skjære den på langs slik at du får lange strimler. Bruk enten en ostehøvel eller mandolin for å få tynne skiver.


Når paibunnen er forstekt og klar, starter du med å smøre bunnen med pesto. Fordel ca. halvparten av mozzarellaen over pestoen og dryss over parmesan.


Ta strimlene med squash og start med den innerste. Det gjør du ved å rulle sammen en strimmel og plasser den i midten på høykant. Og så fortsetter du bare med å legge strimler rundt den innerste.


Når dette er gjort, tar du resten av mozzarellaen og fordeler mellom strimlene. Rasp over litt ekstra parmesan, dryss over salt og pepper og legg på litt ekstra timian.


Stek den på 200 C i ca 20-25 min og la den få noen minutter på seg til å avkjøles litt.


Servér med litt frisk salat og brød til om du ønsker det.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page