top of page

Pai med røkelaks og chèvre

Oppdatert: 27. jan. 2021


Dette er en av mine favorittpaier! Jeg elsker røkelaks og kombinasjonen av laks med chèvre er perfekt. Den er veldig enkel og det som tar tid er deigen. Man kan bruke ferdigkjøpt paibunn, men det er så verdt jobben å lage den selv. Den kan lages uten brokkoli, men jeg synes det gir en veldig god smak og paien blir fyldigere.

Om du ikke liker chevre, kan du bruke fetaost. Deigen kan fint lages uten foodprocessor.

Pai med røkelaks og chèvre
Smakfull pai med røkelaks og chèvre. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Ingredienser paibunn:


3 dl hvetemel

150 g smør

3-4 ss vann


Ha hvetemel, kjøleskapskaldt smør og vann i foodprocessoren. Smøret skjærer du med en ostehøvel. Kjør maskinen i ca 10-15 sek til du får en fin konsistens. Om den er smuldrete, tilsetter du 1/2 ss ekstra med vann.


Om du ikke har foodprocessor tar du melet i en bolle, smuldrer smøret med fingrene og gnir det inn i melet. Lag så en grop i melet og tilsett vann. Rør sammen.


Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet i 30 min.


Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir til den passer en form som er 23 cm. Ta bort det øverste laget med bakepapir og bruk det underste til å velte deigen forsiktig over i formen. Trykk deigen inn langs kantene og riv av den overflødige deigen langs kanten når du har presset deigen på plass.


Sett den i kjøleskapet igjen i 15 min og sett på ovnen til 200 C. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 min.


Ingredienser fyll:


2 - 3 vårløk

3 egg

3 dl matfløte

100 g røkelaks

100 g chevre

To håndfuller brokkoli

1 ts salt

Nykvernet pepper

Fersk timian ( evnt tørket )

1 pose salat


Forvarmet ovn 200 C.


Kutt opp vårløk og brokkoli i små biter, og laksen i passelig store biter. Pisk sammen egg og fløte og tilsett salt og pepper. Hell dette oppi paibunnen og fordel vårløk, laks og brokkoli. Til slutt skjærer du tynne skiver av chevre og frisk timian ( evnt. tørket ) som du legger oppå. Eller smuldre opp fetaost som du strør over.


Stek paien midt i ovnen i 35-40 min. La den få hvile i 5-10 minutter før du begynner å spise og server den med en grønn salat.


Dersom du ønsker en enkel dressing tar du 2 spiseskjeer olivenolje og smak til med sitron. Bland dette og hell over salaten og bland godt.


Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page