top of page

Hjemme hos Marthe

Marthe ble jeg tilfeldigvis kjent med gjennom instagram sommeren ifjor og på veldig kort tid har hun blitt en veldig god og nær venn av meg. Det var jobbrelaterte årsaker som fikk oss til å møtes, og hun er også den som har ansvaret for den nydelige stylingen jeg har på bildene på bloggen. Tilfeldigheter og det å tørre å ta kontakt med folk man ikke kjenner, kan bli noe veldig verdifullt.


Et funksjonelt kjøkken med rene linjer. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Felles har Marthe og jeg gleden av å dele måltid sammen og skape fine øyeblikk. Fordelen med å være matfotograf er at det gjør vi hele tiden for maten må jo spises opp også.


Marthe bor i et nydelig gammelt hus med vakre detaljer. Her finner man ikke overflødige ting og masse forstyrrelser, noe som henger sammen med at hun er inspirert av shakerstilen. Denne stilen bygger på at det skal være enkelt og funksjonelt, uten unødvendige dekorasjoner eller ornamenter. Jeg er den rake motsetningen av Marthe her. Når man kommer inn til Marthe kan man virkelig kjenne på luftigheten i rommet og det er et veldig vakkert sted for å la tankene vandre.


Vi er begge to veldig glad i chèvre og Marthe hadde forberedt en deilig salat med rødbeter, chèvre og honningristede valnøtter. Dette var også tidlig i januar og vi trengte noe lett å spise, og det var så deilig med solen som tittet fram. Det fikk oss til å lengte etter våren, lyset og de deilige luktene.


Deilig salat til å bli glad av! Foto: Monica F. Johannessen, mat og styling: Marthe B. Osen

Ingredienser ( 4 personer ):


4-5 store håndfuller salat

2 små rødbeter

190 g chèvre naturell

2 dl valnøtter

2 ss honning

1/2 ts havsalt

Saft fra halv sitron


Start med å finne fram en stekepanne til valnøttene og rist dem på middels varme i en tørr panne i 5-10 minutter. Skru deretter ned varmen og ha over honningen og saltet, og bland godt til nøttene er dekket. Ha dem i pannen et par minutter til og så legger du dem spredt over på et bakepapir.


Rødbeter avgir mye farge og pass på klærne dine. Start med å skrelle rødbetene og del dem opp i terninger. Finn fram en liten gryte med vann og kok opp. La de putre i fire-fem minutter. Hell av vannet og skyll terningene i kaldt vann.


Vask salaten og tørk den enten i en salatslynge eller på kjøkkenpapir. Legg den så i en serveringsbolle og ringle over litt olivenolje og sitronsaft. Bland dette sammen og fordel rødbetene over. Del eller smuldre opp chèvre og strø over til slutt de honningristede valnøttene.1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Ellen D
Ellen D
Sep 25, 2022

Thanks for aa great read

Like
bottom of page