top of page

Gratinerte reker med parmaskinke

Oppdatert: 11. mai 2020

Matglede ligger til familien og på min farsside kan jeg gå tilbake til oldefaren min som var stuert. Min farfar var stuert og oldemoren min var kokk på Hotell Norge i Lillesand. Min bestemor på morssiden var kokk på hotell i Tyskland. Men jeg trenger egentlig ikke å gå lenger tilbake enn til min far som jeg deler en stor lidenskap for mat med. Vi liker den samme maten og når jeg kommer hjem får jeg som regel det jeg liker best, og det er delikatesser fra havet. Jeg er fra Sørlandet, så det hører på en måte med.

Denne forretten fikk jeg av min far for lenge siden da jeg lette i arkivet på oppskrifter jeg liker. Kombinasjonen parmaskinke og reker er helt nydelig. Og med litt parmesan på toppen høyner det hele retten. Denne passer perfekt som en liten forrett og nå spesielt når 17 mai er rett rundt hjørnet.


Gratinerte reker med parmaskinke
En forrett som virkelig imponerer gjestene dine! Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Ingredienser ( 6 porsjoner ):


100 g parmaskinke ( evnt. annen spekeskinke med lite saltinnhold )

200 g pillede reker

2 dl crème fraîche

1 ss sitronsaft

2 ss frisk dill, finkuttet

4 båter hvitløk, finkuttet

100 g parmesan, evnt. Norvegia

1/4 ts pepper

Finn fram en bolle og bland sammen alle ingrediensene, bortsett fra osten, i små ildfaste former.

Smak til med pepper.

Strø til slutt over osten og stek på 225 C i 12-15 minutter.


Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page