top of page

Deilige, fluffy marshmallows

Oppdatert: 30. apr. 2020

Når jeg skal kose meg litt ekstra, er det varm sjokolade som gjelder. Enten om jeg er på tur i skogen eller hjemme når jeg er fysen på noe godt. Det eneste man trenger er kokesjokolade og melk. Henning mener marshmallow er et must!


Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Da jeg og Marthe skulle fotografere varm sjokolade var hun så snill og tilbød seg å lage marshmallow. Til det trenger man kjøkkenmaskin og akkurat da hadde jeg ikke det. Og hjemmelaget marshmallow kan ikke sammenlignes med ferdigkjøpte. Deilige og fluffy var de! Det ble også mitt argument til Henning for å få kjøkkenmaskin, og det fikk jeg. Vinn-vinn for begge to.


Vi laget halve oppskriften og det passet i en form som var 15 x 20 cm. Til dette trenger du et sukkertermometer for å sjekke riktig temperatur. Oppbevar dem i en tett boks eller glass.


Digge, fluffy marshmallow! Foto: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Ingredienser:


20 ark gelatin

2 dl kaldt vann

400 g sukker

1 vaniljestang

200 g melis


Fremgangsmåte:


Start med å legge gelatinarkene i en bolle med kaldt vann.


Ha vann og sukker i en kjele og kok opp. Ta deretter å splitt vaniljestangen og skrap ut frøene som du har oppi sukkervannet. La dette koke til det når en temperatur på ca 110 grader.


Ta kjelen bort fra platen når det har nådd riktig temperatur. Klem vannet ut av gelatinarkene med fingrene og ta dem oppi sukkervannet. Rør til de er oppløst. La blandingen få avkjøle seg i 10 minutter til temperaturen har blitt 100 grader.


Finn fram en passende form og legg et tykt lag med melis i bunnen.


Ha sukkermassen i en kjøkkenmaskin og pisk i ca. 15 min til blandingen har blitt tykk og hell det så over i formen med melis. Bre det jevnt ut med en slikkepott. Strø med melis på toppen og la det avkjøles helt i ca 2 timer.


Når blandingen er avkjølt, skjærer du med en kniv langs kantene og hvelver den ut på et stykke bakepapir. Del den opp i passe store biter og vend bitene rundt i melis for at de ikke skal klistre seg til hverandre. Oppbevar dem på glass eller annen lufttett beholder.


Varm sjokolade


Ingredienser (2 kopper):


0,5 l melk

75 g mørk kokesjokolade


Varm opp melken forsiktig til kokepunktet i en gryte. Ta gryten vekk fra platen og hell oppi sjokoladen. Rør forsiktig til alt er oppløst.


Servér med marshmallow. Enten hjemmelaget er ferdigkjøpte.


Varm sjokolade med marshmallow, nam.. Foto: Monica F. Johannessen, modell: Marthe B. Osen

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page