top of page

Rullekake med rabarbrasyltetøy

Rullekake er noe jeg forbinder med da vi var på besøk hos farmor da vi var små. Min far snakker også stadig vekk om rullekake med bringebærsyltetøy, og jeg tenkte at nå måtte jeg prøve å bake denne klassikeren selv. Den krever få ingredienser, og må være den enkleste og raskeste kaken jeg har laget.


Da jeg var hjemme og besøkte mine foreldre sist, fikk jeg med meg et glass med rabarbrasyltetøy. Med den friske smaken tenkte jeg det ville passe sammen med den søte rullekaken. Og det ble så godt! Så fra nå av blir det rullekake med rabarbrasyltetøy hos meg.


Rullekake med rabarbrasyltetøy
Søt kake med friskt syltetøy av rabarbra. Foto/mat: Monica F. Johannessen, styling: Marthe B. Osen

Ingredienser:

4 egg

120 g sukker

120 g hvetemel

1/4 ts bakepulver

Syltetøy:

2 1/2 dl valgfritt syltetøy, f.eks rabarbrasyltetøy

Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 200 C.

Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.

Deretter sikter du mel og bakepulver og blander det forsiktig sammen med eggedosisen.

Finn fram et stekebrett og legg på bakepapir og bre røren jevnt utover.

Stek kaken midt i ovnen i ca 8-10 minutter.

Imens gjør du klart et bakepapir som du legger på benken og strør godt med sukker på.

Når kaken er ferdig stekt, hvelver du den over på papiret. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.

Når den er avkjølt, smører du på syltetøyet og ruller kaken sammen. Bruk papiret til å hjelpe med å rulle sammen.

Til slutt pakker du kaken stramt inn i papiret og legger den kjølig med skjøten ned.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page