top of page

Riesling - våren på en flaske

Min umiddelbare reaksjon når jeg skal lukte på en Riesling, er at den minner meg om våren. Det er noe med duften av vinen som gir meg assosiasjoner til den skarpe og friske vårluften. Om en skal beskrive duften av Riesling går det ofte i grønne epler, sitrus og syrlig blomsterduft. Smaken kjennetegnes ofte som mineralsk, jordaktig og blomsterpreget.


Kaufmann Rheingau Riesling Trocken
Frisk vin med god syre som passer veldig godt til middagsretter med røkelaks. Foto: Monica F. Johannessen, styling: Sabine Rusch Lindvik

Kaufmann Rheingau Riesling Trocken (varenr: 12639301) kommer fra vindistriktet Rheingau som ligger på nordsiden av elven Rhinen sørvest i Tyskland. Med en sørvendt skråning får druene nok varme fra solen til at de modnes nok siden Riesling-druen i utganspunktet er ganske syrlig. De klimatiske forholdene bidrar også til å gi god fylde og kropp. Man kan også kjenne på duften at det gir en bredere duft og smak.

Vinen som jeg anbefaler har en duft av sitrusfrukter og mineraler. Smaken er ren og fruktig som gjør at den er god til mat som for eksempel kremet pasta med røkelaks. Vinen renser godt i ganen og den har en frisk syre.


Ps: Vinen må bestilles og om du gjør det nå, rekker du fint å få den til påske.


Vårbord
En herlig dekket vårbord av stylist Sabine Rusch Lindvik. Foto: Monica F. Johannessen. Keramikk er lånt av Utbrent og tekstiler fra Plesner Patterns.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Eplegløgg

Eplesaft

Comentários


bottom of page