top of page

Fransk eplesyltetøy

Nå har vi kommet til den fine tiden igjen hvor jeg kan høste og bruke av det som har vokst gjennom sommeren fra hagen. Riktignok tok det meg to minutter å plukke ripsene fra busken og det ble en håndfull bringebær, men gleden var veldig stor. Epletreet har stått her i mange år og der har jeg kunnet plukke det jeg ønsker for å lage saft og syltetøy. Med sesongens epler har jeg laget et fransk syltetøy med kardemommefrø som ble helt nydelig.


Fransk syltetøy
Et nydelig fransk syltetøy med kardemommefø. Foto/mat: Monica F. Johannessen

Det jeg liker så godt med de norske eplene er den syrlige og friske smaken som jeg vil bevare i syltetøyet mitt. Jeg bruker lite mengder med sukker i oppskriftene mine og synes det er heller bedre å smake seg fram og finne det som man liker best. Jeg har skrevet 2-4 dl sukker i ingredienslisten og så smaker man seg heller fram.


Ingredienser (4 glass a 2 dl):

1 kg epler

1-2 sitroner

2 tsk kardemommefrø (evnt. fra av 4-5 kardemommekapsler)

2-4 dl sukker

Start med å skrelle eplene, fjerne kjernen og del dem i biter. For å unngå at bitene blir brune kan du legge dem i en bolle med vann og saft av en sitron.

Finn fram en romslig gryte og legg eplene oppi sammen med sukker, kardemommefrø og saften av sitronene.

Jeg brukte bare litt over 2 dl sukker i mitt syltetøy og smakte meg heller fram til passe mengde.

Rør alt godt sammen og gi det et oppkok.

La det koke i 30-40 minutter til du ser at det har tyknet.

Ønsker du mindre klumper kan du bruke stavmikseren helt på slutten.


Fransk syltetøy
Med sesongens epler har jeg matgleder som kan nytes gjennom vinteren. Foto/mat: Monica F. Johannessen


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page