top of page

Appelsin -og nøttekake


Dette er min påskekake! Oppskriften på denne kaken fikk jeg av moren til venninnen min Sabine. Den er annerledes fra andre kaker jeg har smakt før, og det som gjør den annerledes, er at den inneholder to hele appelsiner med skallet og alt. I denne er det heller ikke mel og passer for glutenallergikere. Du får istedenfor masse nøtter og det er det beste jeg vet.


En nydelig kake med appelsin og nøtter. Foto og styling: Monica F. Johannessen

Kaken er mer bitter enn søt, og passer kanskje ikke helt søtmonsen, men synes du burde prøve den for det. Jeg serverte vaniljekesam til for å gi det balanse. Du kan servere pisket krem med vaniljesukker til, crème fraîche og jeg vil tro at vaniljeis også passer til.


Det er også viktig at du bruker økologiske appelsiner for å unngå sprøytemidler i skallet. Du varierer selv hvilke nøtter du vil bruke og kan bare bruke mandler så lenge du holder deg til mengden.


Ingredienser:

2 stk små økologiske appelsiner

6 egg

180 g melis

1 ts bakepulver

80 g mandler

80 g valnøtter

80 g hasselnøtter

Til servering:


Pisket krem

Crème fraîche

Vaniljekesam

Start med å koke appelsinene til skallet er helt mykt. Det tar ca 1,5 time. Du kan sjekke med en kakepinne på slutten.

Når appelsinene er ferdig kokt, moser du dem med en stavmikser til en glatt masse.

Mens de moste appelsinene avkjøler seg litt, pisker du eggene med melis til eggedosis.

Hakk mandlene fint enten for hånd eller i en foodprocessor.

Hell nøttene og appelsinmassen i eggedosisen, og bland godt.

Hell røren i en 26 cm stor kakeform som er kledt med bakepapir. Stek den i en forvarmet ovn på 190 C i ca 40-45 min.

Avkjøl på rist.


Min unnskyldning for smugspising er jo at jeg må teste det jeg lager...

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page